Högerklicks skydd

I går satt jag och fixade med en ny design till mig och till en annan, då hittade jag hur man kan skydda sin blogg från högerklick, alltså ta bilder om man inte är så datakunnig. Om man sedan vill ta bilderna och kan lite mer om datorn är det jättelätt men det är ju ett litet skyd. Det ända ni behöver göra är att lägga in denna kod någonstans i kodmallen under design.

<BODY ONCONTEXTMENU="return false">

Hoppas att det kommer att fungera för er

Bakning med min nya plåt

Jag och en kompis var på stan idag. Kanske inte den bästa dagen för att fara på stan, lite folk men varmt var det och det är fortfarande. Iaf så köpte vi lite ingredienser för att baka och då kunde jag pröva på min nya plåt (som fungerade jättebra). Jag testade ett litet nytt recept och de var inte så bra, jag skulle vilja komma på ett eget. Det blir bara att testa sig fram. De blev ganska fina iaf (kolla in bilden!), men det är inte allt. Sedan skulle vi göra med frosting och den var helt okej. Medans cupcakesen skulle kylaner så satt vi och såg på TV och det var Martha Stewart show, (ha ha inte det bästa men). De bakade cupcakes och jag kan inte förstå hur de kan bli så fina och se så goda ut. Lär mig!!



Klänningen från Västerås


Sex and the city

har suttit och sett på sex and the city the movie. Man får som en klump i halsen när man tänker på att det är slut ;(. Men åh ser på tv3 just nu då Carrie är otrogen mot Aidan med Mr Big.....

Tur?, kanske inte

Hur tur kan inte jag ha? Det har regnat här i över en vecka och nu när jag har kommit hem börjar solen att lysa. I morgon ska det t.om. bli varmt. hoppas, hoppas. Sedan har jag städat mitt rum och jag har hittat en del pengar :D, hur lyckas jag?

Lite tidigare idag var jag på stan och skulle säga att att ha gratis sms på mobilen. Det var att man fick prova i en månad sen skulle det kosta, och då statt jag och en kompis på en bänk i stadsparken och funderade på vad vi skulle göra. Hon hade typ inga pengar häller men vi hade tänkt att gå på Kupan eller second hand ställe. men det hade stängt :(, ska kanske dit på fredag. Jag letar typ för att kunna sy en klänning. Jag skulle vilja fara på Mood i New York (ha ha såg nyss Project runaway, det är där de handlar allt sitt typ. Det har mycket). Men det kommer nog inte att hända

Ny blogg design

Nu när jag kom hem var jag bara trött på färgen jag hade. Jag vet inte hur det blev så men jag blev bara less direkt. så det blev en ny. Lite mörkare blå för jag orkade inte ändra på så många olika saker.

Vad tycker ni?


Hemma igen ;), och lite shopping

Nu är jag hemma igen. Det har regnat många dagar men det blev lite shopping iaf. Jag hade inte så mycket pengar men åh. jag orkade inte ta kort så jag har letat på bilder på Internet.

Denna lampa köpte jag på IKEA för 79,00kr








Muffinsplåt för 49,00kr på IKEA (rekommenderar om du vill att muffinsarna ska bli höra istället för att fara ut)








Sedan har jag köpt tyg galgar på Catalog outlet i Västerås, 2st vita för 35kr (förr 99kr).





Sedan köpte jag en klänning som jag kan ta kort på och lägga in lite senare.

up and away

Nu ska jag snart fara. Jag kommer nog att komma tillbaka nästa vecka igen. Ses

Röd ros

Snart far jag. vid lunch tid i morgon eller jaha det blir ju idag. Jag längtar då. Här kommer iaf en liten bild som jag tog för ett tag sedan.


Söndag

Jag har inte hunnit att skriva något idag eller igår för att jag håller på att packa och imorgon far jag iväg i gen. Just nu håller jag på med en blogg design som en ville ha. Jag tror att den kommer att bli fin. Nu ska jag tillbaka till att packa.

Gräslöks blomma

Jag har haft en del att gör men jag har inte orkat att uppdatera. Något som är sant att bloggarnas värsta fiende är sommaren. Man vill sitta ute och inte inne. (Det fungerar med en bärbar dator). Här har ni en bild jag tog i dag.


Dålig uppdatering

Jag vet att jag har haft dålig uppdatering idag men förstaså gick jag upp 1. Sedans så har jag gjort annat. Jag tänkte lägga upp några bilder om ett tag. Håll bara ut

Hemma igen

nu är jag hemma igen, äntligen. 201,5mil så ska det bli skönt att vara hemma.

Snart hemma....

Nu är det inte långt bort innan jag kommer hem. 3 dagar bilåkning och just över 200 mil. Långt, långt. Jag har då ett annolunda sommarjobb men det hade inte hänt om jag inte var hos min pappa. Det var iaf synd att vi var tvungen att stanna i Vindeln. Det ligger utanför Umeå och då blev det en längre väg hem.  Jag måste säga att sverige är ett avlångt land. Istället för att fara denna långa väg hade jag kunnat åka till Göteborg och sedan kommit en stor del av vägen tillbaka. Äh nästa vecka kommer det troligen att bli Göteborg. Längtar =D


Bilden blev en torkad maskros nu...

Bye Bye Sundsvall

I natt belv det att sova på Scandic hotel i centrala sundsvall. Jag tycker attd et var bättre än hotellet i tärna men i Sundsvall hade jag på tv 1-6 :) i tärna var det bara 1 2 och 4:an. Nu är det typ 5h kvar tills jag komemr hem men jag är iaf ledig imorgon. Sedan blev det inte så mycklet shopping men jag ska fara iväg på en resa nösta vecka då det kanske blir lite mer shopping. Jag har hunnit kolla på lite datorer men det är så att jag vill ha en MacBook från apple, men nog för att den är dyr så får man ändå inte lika mycket för pengarna. MEn jag har tittat på en LG.

Är det någon som har något tips på en bra bärbar dator?


Det blir en favorit i repris igen. Jag tycker att inläggen blir så tråkiga utan bilder men jag kan som inte lägga in några nu så det får bli gamla bilder som amn kan hitta i gamla inlägg tills ikväll då jag komemr hem.

Sundsvall, snart..

Snart är batteriet slut på datorn. Ha ha det blev 7h med surf idag. Dessutom så ska jag kanske designa design till en som har frågat mig. Det komemr nog att bli jätteroligt om hon villd det. Tack för alla kommentarer. Detta kommer iaf att bli det sista inlägget för mig idag. Sedan kommer jag att återkomam igen imorgon. Då blir det att vara i sundsvall ett tag men det kommer bara att bli en snabbis. Vi ska bo på Scandic i stan men det vi kommer tt hionna med är nog Birsta City och IKEA. Jag när ju här med jobbet.

Ha det så bra, vi ses imorgon.


Shopping i Sundsvall, några tips??

Sitter fortfarande i bilen. Vi har haft några stop men annars har det varit att åka bil. Vi har varit från Tärna till nyss Östrersund. Men jag längtar tills vi kommer till sundsvall.... Kanske lite shopping.

När det bågon som har någar tips på shopping i Sundsvall om man inte har så lång tid. Jag vet att det finns Brista City där t.ex. vila och monki finns. Några fler tips. Annars blir det är att stanna förbi i sundsvall i sonmar...

Tärnaby

Och så far jag vidare i dag till ett nytt ställe. Det blir då östersund (nästan) och sedan sundsvall. det kommer nog bli att sitta i bilden lika länge som i går. Det blev 76 mil igår. Så himla långt.

Har det hänt något roligt för er? Jag har som inget att göra.


Jag kan inte lägga upp några nya bilder för det är inte min dator jag sitter med. Det får bli en favorit i repris.

Bon Voyage

Nu har jag åkt över typ 40 mil idag..... Det tar aldrig slut. Internetet har varit borta ett tag men smått har det kommit tillbaka. Vi har ett hotell i Tärnaby så det komemr nog bli bra att komma till men dert blir nog inte fär än kring 7 ikväll.

Ha det så bra

Åka vidare

Vi har då varit lite överallt känns det som. Nu är vi på väg till hemmavan men i dag har jag redan åkt 20 mil och det är 20 mil kvar. Det är bara att bita ihop och försöka att hitta något roligt att göra.

Här igen

jag borde kanske utväckla lite hur jag mkenade. Jag sitetr nu i en hyrbil (Volvo) och vi är på väg till Sädva sedan ska vi till Rednes (tror att det stavas så) och sedan klippen. Det är ungefär Jäkkvik, Hemavan och mellan de två ställerna. Sedan ska vi ner till ett ställe vid östersund. Hur har ni det?

Nu far jag

Nu drar jag. Ses om några dagar..... Kanske


Prison Dance

Jag tittade runt lite på youtube för någon dag sedan och jag kan bara inte sluta fundera på hur någon kan få alla fångar i ett fängelse att dansa olika danser. Här är iaf Soulja Boy och MC Hammar dansen. Om ni går in på Youtube så finns det en massa fler klipp med dem på. Ha ha...


A trip a round Norrland

Nu är det klar. I morgon kommer jag att fara runt med mitt sommarjobb på olika ställen i norrland. Från Sädva i norr till sundsvall i söder. Det kommer bli ca 150 mil men det blir att lyssna på musik osv. Just nu håller jag på att packa och lägga in musik på iPoden och mobilen (Om batteriet skulle ta slut). Men jag kommer nog skriva lite mer i kväll.

Maskros


(Denna bild tog jag när jag hade ganska tråkigt en dag)

Blandannat en ros


Mammas bukett, några olika blommor. Jag vet bara inte vilka alla är.

Tulpaner




Äntligen hemma igen :P

Nu är jag då hemma igen. Igår vid 3 tiden kom vi till claras stuga, jag och Emma och så la vi in sakerna och sedan pratade vi lite. Lite senare på kvällen så hoppade vi på studsmattan och så helt plötsligt flög Emma av. Hon svimmade bort ett tag men hon vaknade ganska fort upp.

Sedan vid 7 på kvällen åkte vi gummiring bakanför båten. Ha ha nog var det roligt men gud jag trodde att jag skulle dö. Alltså man fick typ kramp i armen för man höll fast så hårt.

Sedan hoppade vi lite till, då ville clara ligga under studsmattan och så skulle jag som göra en "rump" studs och så träffade jag claras näsa (det kan ha varit i dag med, minns inte XD). XD alltså nu har hon ett litet sår. Sedan så var vi ganska sega idag på morgonen.Sedan för ett tag sedan kom jag hem då.

Teknik Form & Design

I går stod det i våran lokala tidning vilka som hade kommit in till gymnasiet. Jag längtar nu. Här är min nya klass, 15 st.


Amanda-My Ahlström, Linda Andersson, Sanna Bergqvist, Lina Ekesryd, Maja Lindahl, Sarah Markgren, Sanna Nordahl, Jessica Norman, Isabell Pettersson, Viktoria Pettersson, Julia Sjölin, Paulina Stålhös, Emma Åman, Anna Öhman, Karin Östman.


Shopping till min nya kjol

Nu ska det börjas att sy igen. Jag har sytt en del kläder, mest kjolar då men i dag var hag inne på ohlssons tyger i stan och jag såg detta underbara blommigt tyg och såg bara framför mig den med ett örhängen som jag har hemma. Skulle passa perfekt. Det vita tyget ska jag ha som en kunder kjol, nog för att sätta fast den andra och för att den inte ska vara för genomskinlig. Det vita tyget kostade 89kr/m men om man köpte mer skulle det ha blivit billigare men jag köpte bara 1 m. Sedan det rödblommiga tyget kostade med 89kr/m men lite tidigare när jag var in där kostade det 129kr/m. Konstigt men jag fick det för det billigare iaf. Jag kommer att vara borta imorgon så på söndag kommer jag att sy. Vad tror ni om denna sommar kjol? Jag ska kanske med sätta in ett sidenband om den skulle råka bli för stor när jag syr den.

Sommar

Solen och värmen har legat på hela dagen men då har jag varit tvungen att sitta inne på ett kontor. Jag åt då världens godaste mat till lunch iaf. Jag åt en tacos taldrik på Dallas. Jättegod mat.

För ett tag sedan såg jag en skit snygg klänning. Jag orkade inte ladda upp bilden så klicka på denna länk för att komma till bilden på klänningen.


Minns ni inte tiderna?

Minns ni inte tiderna? Jag gör det iaf, trasdockorna. Den TV serien var jättebra och jag såg mycket av den.Här är iaf låten och en text till den. Med detta inlägg säger jag också godnatt.
Trasdockorna
Att va' söta men lika som bär vad är det o ha?
Lite annorlunda är inget fel o va'
Om man är av en annan sort
Varför ska man kastas bort?

Lite trasiga
och knasiga!
I vårt trasdocksgäng
Lite trasiga
och knasiga!
Det är vår refräng

Är din näsa sned
eller armen ur led
och din tå är gul och blå
"lappri" säger trasdockan
- Du är lika bra ändå

Fast trasiga
och knasiga!
Vi sjunger vår refräng
Lite trasiga
och knasiga!
I vårt trasdocksgäng


Vad kan detta vara för blomma?


Project Runaway, Cupcakes

alldelens strax börjar project runway på 3:anell bra program om ni inte har sett det. Jag gillar själv att designa egna kläder ska man kan få några tips.

Just när jag hade ätit klart kiddagen överaskade Emma och klara mig med att dyka upp så vi satt och pratade och badade i polen. Ha ha´jag gjorde en volt från kanten. Ha ha jag stod typ och fegade jättelänge. Det var iaf jätteroligt. Sedan åt vi några muffins som jag gjorde igår, De var gröna med lime smak, gott.

Dessutom vill jag säga mig att göra riktigt goda cupcakes, med frosting och allt.

Har någon något bra tips på hur man kan göra bra cupcakes? Jag kan inte få dem så bra och skulle behöva några tips.Visst kan ni hjälpa mig?

Dag 3, Vecka 2

Nu sitter jag här med pappas bärbara dator på väg till Arjeplog eller vad det nu heter. Kanske Lycksele. Iaf så kommer jag att sitta i en bil hela dagen och det kommer att bli seg dag. Vi får se vad jag hittar på under denna tid, iPoden glömde jag hemma så musiken komemr att bli struken. Sedan igår hjälpte jag en med iPod i blogger. Der var en som jag ska lägga upp hennes design här också som jag gjorde för ett tag sedan. Hon gilalr Paramore, alltså den musikgruppen har typ en bra låt . Mins då inte vad den hette. Det blir nog att jag skriver in här om ett tag igen.
Detta är då dag 3, vecka 2 av mitt sommarjobb. Det ska bli totalt 3 veckor

Med dessa bilder säger jag godnatt

Tagna under sommarjobbet på en kraftstation, vi for dit för att byta några sladdar.
(Bilderna är tagna med min mobil Sony Ericsson w910i, kameran låg hemma)






iPod, i bloggen!

Nu hade jag tänk börja på den långa resan genom att beskriva hur man lägger in en iPod i bloggen. Det är jätte enkelt. Du börjar med att på in på denna sida (länk). Sedan så Väljer du färger och om du vill ha en iPod eller kanske en nalle björn. Färgen väljer du alltså självklart på Colors. Sedan kan du välja om du vill  ha kanske som på min iPod blommor, det göt du på Styles. På Skins väljer du om du vill ha en iPod eller något annat. Jag tipsar er om att välja den först så att färgen passar in.

Sedan ska du börja välja musik. Det gör du genom att skriva artisen och låten i rutan som för mig står The Hives. Det är inte säkert att  alla låtar finns, jag hittade inte alla låtar men det finns många. Om du vill höra låten trycker du på . Om du vill lägga låten till din spellista trycker du på .



När du sedan är klar med vilka låtar du vill ha har de samlats här. Jag har tagit 2 slumpmässigt valda låtar och de är här nere nu. Om jag är nöjd med spel listan skriver jag vad spellistan ska heta i den rosa rutan som jag har gjort. På sidan är den vit. Sedan klickar du på Save (Get code). Nu kommer det att finnas två olika saker att välja mellan. Om du är medlem loggar du in där och då kommer den att komma till dina videos. Om du inte är medlem så blir du det genom att fylla i alla fält som ska fyllas i.



Nu kommer du att vara inne på en sida. Längst uppe kommer det att stå hello, (ditt användarnamn) och en massa olika val. Du väljer Edit Playlists. När du då kommer in på din sida kan du se att din musiklista som du gjort ligger under MP3 playlist. Då kan du klicka på play för att få höra låtarna eller klicka på get code. Nu är du på ännu en sida Där ska du kjlicka på Other :: Click here for any other website/profile codes! och sedan kommer du till koden. Där klickar du på knappen Copy så får du koden kopierad åt dig.

Nu loggar du in på publishme.se  (blogg.se) där du går till Design och sedan Kodmallar. Där ska du leta upp där det står
 
<div id="profile">
 <tag:profile>
  <tag:if test="${ProfileExists == 'true'}">
   <h4>Om</h4>
   <a href="${AppUrl}index.bd?fa=pf.view&amp;pf_id=${ProfileID}"><img class="thumbnail" src="${AppUrl}shared/img/profiles/${ProfileImage}" alt="Min profilbild" /></a>
   <p><a href="${AppUrl}index.bd?fa=pf.view&amp;pf_id=${ProfileID}"><span style="font-weight:bold"> ${ProfileName}</span></a></p>
  </tag:if>
 </tag:profile>
  </div>


Det är olika hur det ser ut för vilken typ av stilmall du använder men efter detta kan du klistra in den långa koden. Då kommer iPoden att vara under visningsbilden. Om du vill ha den över så klistrar du in den ovanför denna kod.

Jag hoppas att detta hjälpte er med att skapa en iPod, eller en annan musikspelare. Om ni har några frågor, kommentera bara.

iPod

Jag satt och tittade runt på några olika bloggar och så kom jag vidare till en intressant blogg. Hon hade en iPod just över sin profil bild. Så jag tänkte, varför inte?? Jag fixade till den och så och det är jättelätt. Jag kommer att lägga in ett inlägg om det om ett tag. På denna låtlista tog jag bara några låtar som jag tycker är bra, hoppas att ni gillar dem med.  Här är iaf min låt lista:

1. The Kooks - Sofa Song
2. Arctic Monkeys - When the sun goes down
3. Arctic Monkeys - Fluorescent Adolescent
4. The Hives - You got it all.... Wrong
5. Mika - Happy ending
6. Lenny Kravitz - I'll be waiting
7. Ron Pope - A drop in the ocean

Äntligen

I morse fick jag veta. Jag kom in på gymnasiet jag hade valt. För mig blir det Teknik form & design. Jaaa.., jag kom in. jag är bara så glad. Men det blir nog att stänga av datorn nu, himlen är bara svart så skriver kanske mer ikväll.

RSS 2.0